Englanti,  Kulttuuri,  Matkailu,  Skotlanti,  Wales

Junalla Britanniassa – All the Stations

Junalla voi matkustaa Iso-Britanniassa melkein mihin vain, sillä verkosto on kattava ja junat ovat hyväkuntoisia ja toimivia. Matkan suunnittelu ja lippujen ostaminen on helppo tehdä etukäteen netistä. Pienempiin paikkoihin on yleensä helppo jatkaa bussilla, mikäli junalla ei pääse perille asti.


Ajattelin tänään vinkata Vicki Pipen ja Geoff Marshallin hauskasta projektista All the Stations. Pariskunta teki vuonna 2017 reissun, jonka aikana he matkustivat jokaisen isommalla saarella sijaitsevan 2563:n juna-aseman läpi, pysähtyen usealla asemalla. Seurasin reissua reaaliajassa Facebook-livelähetysten kautta. Koko reissusta löytyy kattava videosarja projektin Youtube-kanavalta, ja verkkosivuilta pääsee tutustumaan reittiin tarkemmin. Projektista tehtiin myös pitkä dokumentti, joka löytyy Youtube-kanavalta.

Brittein saarilta löytyy yllättävän upeita junareittejä sekä kauniita vanhoja asemia.

Tänä keväänä Vicki ja Geoff ovat taas reissussa. He keräsivät matkakassan joukkorahoituksen avulla ja kiertävät maaliskuun lopulta alkaen kaikki Irlannin saaren asemat, joita on yhteensä vajaa 200 kappaletta. Suosittelen seuraamaan matkaa! Vaikka videot keskittyvät pitkälti rautatieasemien ja junien historiaan, voi matkan varrella seurata myös upeita maisemia ja tietysti myös kuulla hauskaa brittihuumoria.

ALL THE STATIONS -PROJEKTI: