Kulttuuri,  Lifestyle,  Lontoo,  Matkailu

Lontoon parhaat kirjakaupat

Tällä kertaa luvassa hyödyllistä tietoa lukutoukille! Listasin Lontoon parhaat kirjakaupat. Tästä kahdenkymmenen kaupan listasta pitäisi löytyä jotain jokaiseen makuun!

YLEISKIRJAKAUPPOJA:

Waterstones on Englannin suurin kirjakauppaketju, ja sen liikkeitä löytyy kaikista suuremmista kaupungeista. Näissä liikkeissä on aina monipuolinen ja hyvä valikoima sekä selkeät osastot. Lontoossa Piccadillylla sijaitseva liike on myös Euroopan suurin kirjakauppa, ja sen löytää osoitteesta 203/206 Piccadilly, London, W1J 9HD

Foyles on Lontoon ehkä suosituin kirjakauppa. Ketjulla on useampi liike Lontoon alueella sekä muutama muissa kaupungeissa. Lippulaivamyymälän osoite on 107 Charing Cross Road, London, WC2H 0DT.

Hatchards kuuluu nykyään Waterstones-ketjulle. Se on Lontoon vanhin kirjakauppa, ja toimittaa lukemiset myös kuninkaallisille. Täällä kannattaa vierailla arvokkaan tunnelman takia! Osoite on 187 Piccadilly, St. James’s, London W1J 9LE.

Libreria on paikallisen start up -yrittäjän perustama kirjakauppa, jossa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu. Tässä kirjakaupassa on muun muassa kielletty matkapuhelinten käyttö! Tutustu ja ihastu osoitteessa 65 Hanbury Street, London E1 5JP.

lontoon parhaat kirjakaupat

John Sandoe  on lontoolaisten keskuudessa suosittu, pitkän historian omaava itsenäinen kirjakauppa. Osoite on 10 Blacklands Terrace, London, SW3 2SR

London Review – on toinen lontoolaisten keskuudessa suosittu itsenäinen kirjakauppa lähellä British Museumia. Löydät sen osoitteesta 14 Bury Place, London, WC1A 2JL

London Review -kirjakaupan mainosvideo:

AKATEEMINEN KIRJAKAUPPA

Blackwells tuli tutuksi opiskellessani Englannissa. Se on paikallinen akateeminen kirjakauppaketju, jonka liikkeitä löytyy yleensä yliopistojen yhteydestä. Lontoosta löytyy kaksikin liikettä, joista suurempi sijaitsee osoitteessa 183 Euston Road, London, NW1 2BE.

MATKAKIRJOJA

Stanfords on pelkästään matkailuun keskittynyt kirjakauppa, joka myy kirjojen lisäksi muun muassa karttoja. Englannissa on kaksi liikettä, joista toinen on Lontoossa, osoitteessa 12-14 Long Acre, Covent Garden, London WC2E 9LP.

Daunt Books on toinen matkailukirjallisuuteen keskittynyt kirjakauppa Lontoossa. Täältä löydät myös käytettyjä matkakirjoja! Lontoosta löytyy useampi liike, mutta Marylebonen sijainti on suomalaisen matkailijan kannalta ehkä paras: 83-84 Marylebone High Street, London W1U 4QW.

KEITTOKIRJAT

Books For Cooks on nimensä mukaisesti keittokirjoihin erikoistunut liike, joka sijaitsee Notting Hillin alueella osoitteessa 4 Blenheim Crescent, Notting Hill, London W11 1NN.

TAIDE

Artwords on taidekirjallisuuteen erikoistunut kirjakauppa, jolla on kaksi toimipistettä Lontoossa. Kaupasta löytyy myös hyvä valikoima taidelehtiä. Keskustaa lähempänä on Shoreditchin liike, osoitteessa 69 Rivington Street, London, EC2A 3AY.

Magma on oma ehdoton suosikkini, jossa on käytävä jokaisella Englannin reissulla. Magmasta löytyy paperitavaraa, taidekirjoja, lehtiä ja joitakin pienesineitä. Liikkeitä on kolme: kaksi Lontoossa ja yksi Manchesterissa. Lontoon lippulaivaliikkeen osoite on 29 Shorts Gardens, Covent Garden, London, WC2H 9AP.

lontoon parhaat kirjakaupat

SECOND HAND

Skoob Books on usein Lontoon parhaaksi second hand -kirjakaupaksi kehuttu liike, joka on avoinna viikon jokaisena päivänä. löydät kaupan Russell Squaren metroaseman läheltä, osoitteesta 66 The Brunswick, London, WC1N 1AE.

Quinto & Francis Edwards kaksi käytettyjen kirjojen kauppaa, jotka ovat yhdistäneet palvelunsa ja pystyvät täten tarjoamaan laajemman valikoiman kirjanystäville. Francis Edwardsilta löydät laadukkaita ja harvinaisempia kirjoja, Quinto tarjoaa laajan valikoiman monenlaisia kirjoja. Osoite 72 Charing Cross Road, London, WC2H 70BB.

MUUT

Paperchase on oikeastaan enemmän askartelukauppa, mutta sieltä löytyy myös paljon paperitavaraa, taidekirjoja, lehtiä, kalentereita ja muistivihkoja. Ihana paikka! Lontoon suurin liike löytyy osoitteesta 213 – 215 Tottenham Court Road, London, W1T 7PS.

Gosh! tarjoaa suuren valikoiman sarjakuvan ja mangan ystäville. Liike sijaitsee Sohossa, joten se on myös kohtuullisen matkan päässä keskustasta. Osoite on  39 Great Russell Street, London, WC1B 3PH.

Word on the Water on jokilaivaan rakennettu kirjakauppa, joka sijaitsee tällä hetkellä Grand Union Canalin varrella St. Pancrasin aseman ja Camdenin lähistöllä. Osoite on York Way, Granary Square, London, N1C 4AA.

Persephone Books myy ja uudelleenjulkaisee naiskirjailijoiden julkaisuja. Tällä liikkeellä on myös toimiva verkkokauppa. Osoite on 59 Lamb’s Conduit St, London, WC1N 3NB.

Nomad Books on itsenäinen kirjakauppa, jossa on erityisen paljon lastenkirjoja. Tässä kaupassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten lukuklinikka, lasten tarinatuokio ja lukupiiri. Osoite 781 Fulham Road, London, SW6 5HA.